Aardbeving in Turkije en Syrië – Oxfam en de leden van het Consortium 12-12 bundelen hun krachten

Oxfam en zes andere leden van het Consortium 12-12 bundelen hun krachten en roepen op tot solidariteit om humanitaire noodhulp te bieden aan de slachtoffers van de dodelijke aardbeving die Turkije en Syrië op maandag 6 februari trof. De humanitaire noden zijn enorm en het aantal slachtoffers neemt elke dag toe. Op 15 februari waren er al meer dan 45.000 dodelijke slachtoffers en tienduizenden gewonden, terwijl het aantal slachtoffers blijft stijgen.

Oxfam heeft met haar partners in Turkije en Syrië humanitaire hulp opgestart voor ca. 2 miljoen mensen of 10% van de door de aardbeving getroffen bevolking. Ali, een vader van vier kinderen uit Gaziantep, vertelde ons: "We beefden van angst, ik dacht dat het mijn laatste dag was. Toen ik naar de muren keek, had ik de indruk dat ze recht op me afkwamen.”

De lokale teams en partners van Oxfam werden gemobiliseerd om eerste hulp te verlenen. Die bestaat uit voedselhulp, het uitdelen van dekens, kleding en contant geld aan mensen die dringend moeten verhuizen.

Jouw gift kan mensenlevens redden. Je kan ons nu al steunen om de slachtoffers dringende noodhulp te bieden.

Mijn gift

Ik schenk eenmalig

Photo

  • verdeling van 160 liter drinkwater

  • basis voedselhulp voor 4 gezinnen gedurende 2 weken

  • verdeling van 10 hygiënekits (zeep, schoonmaakmiddel, waterzuiveringstabletten, …)

  • draagt bij aan een tijdelijk verblijf voor 8 personen

Waarom schenken?

Wanneer u op jaarbasis 40 euro of meer schenkt, dan hebt u recht op een fiscaal attest voor het totale bedrag van uw giften. Oxfam België verstuurt de attesten automatisch in de maand maart in het jaar na uw gift. Giften komen in aanmerking voor een belastingvermindering van 45% van het geschonken bedrag.

VEF-AERF

Oxfam België is lid van de Vereniging voor Ethiek in de Fondsenwerving.

Mijn gegevens

* Verplichte velden (deze gegevens zijn noodzakelijk om van uw fiscale aftrek te kunnen genieten)

Respecteren van uw privacy

Jouw gegevens zijn onmisbaar voor de verzending van je fiscaal attest. Volgens de wet op gegevensbescherming van 6 januari 1978 heb je het recht om je gegevens in te kijken, te wijzigen, te corrigeren en te verwijderen. Hiervoor kan je contact opnemen met:

Oxfam België (Oxfam-Solidariteit en Oxfam-Wereldwinkels/Fairtrade bundelen de krachten onder de naam Oxfam België)
Vier-Windenstraat 60
1080 Brussel
Tel:  02 501 67 33
Email : obe.fundraising@oxfam.org 

 

Mijn betaling

100% beveiligd betalingsplatform

een betaling met Paypal

Ik bevestig met mijn kredietkaart

De veiligheidscode bestaat uit de 3 laatste cijfers op de keerzijde van uw bankkaart

Ik bevestig met Bancontact

Zorgeloos schenken

Deze website is 100% veilig.
Alle bankgegevens om de betaling te verwerken zijn gecodeerd met behulp van het SSL-protocol. Ze worden op geen enkele manier opgeslagen in onze systemen.

Het schenkersonthaal beantwoordt met plezier al je vragen. Aarzel niet om contact op te nemen via mail: obe.fundraising@oxfam.org