DE STILLE 8-JARIGE OORLOG IN JEMEN

Het conflict in Jemen begon al in 2015 en heeft sindsdien aan 12.000 burgers het leven gekost. De humanitaire crisis, een van de grootste ter wereld, heeft het land op zijn knieën gedwongen, maar komt ironisch genoeg weinig tot niet in de media.
Het drinkbaar water is er een dagelijkse uitdaging: de waterdistributiecapaciteit is sinds het begin van de oorlog met de helft afgenomen. Voor mensen die op de vlucht zijn voor oorlogen is voedsel een vitale prioriteit, naast drinkbaar water. Vooral in de Marib-regio is de situatie op dit vlak precair, de regio herbergt ongeveer 1 miljoen ontheemde mensen, die dagelijks moeten kunnen eten.
Oxfam en haar lokale partners komen in actie om geld en voedselbonnen uit te delen, maar ook om te werken aan duurzame oplossingen zoals een pomp op zonne-energie.

922.400 JEMENIETEN krijgen sinds april 2020 ondersteuning van Oxfam. STEUN OXFAM IN HAAR HULPVERLENING AAN DE JEMENIETEN.

Video sluiten

Mijn gift

Ik schenk eenmalig

  • 2 weken voedsel voor een gezin van 6

  • 1 maand drinkwater voor een gezin van 6

  • bijdrage tot de installatie van sanitaire voorzieningen in de kampen

  • bijdrage tot de levering van medicijnen in de kampen

Waarom schenken?

Wanneer u op jaarbasis 40 euro of meer schenkt, dan hebt u recht op een fiscaal attest voor het totale bedrag van uw giften. Oxfam België verstuurt de attesten automatisch in de maand maart in het jaar na uw gift. Giften komen in aanmerking voor een belastingvermindering van 45% van het geschonken bedrag.

Oxfam België is lid van de Ethische Fondsenwerving vzw. U beschikt over een recht op informatie. Dit houdt in dat schenkers, vrijwilligers en personeelsleden tenminste jaarlijks op de hoogte gebracht worden van wat met de verworven fondsen gedaan werd.

Mijn gegevens

* Verplichte velden (deze gegevens zijn noodzakelijk om van uw fiscale aftrek te kunnen genieten)

Respecteren van uw privacy

Jouw gegevens zijn onmisbaar voor de verzending van je fiscaal attest.
Voor meer informatie over de verwerking van jouw gegevens, je rechten en hoe je ze kunt uitoefenen, nodigen wij je uit om onze Privacybeleid te lezen
Heb je het recht om je gegevens in te kijken, te wijzigen, te corrigeren en te verwijderen. Hiervoor kan je contact opnemen met:

Oxfam België (Oxfam-Solidariteit en Oxfam-Wereldwinkels/Fairtrade bundelen de krachten onder de naam Oxfam België)
Vier-Windenstraat 60
1080 Brussel
Tel:  02 501 67 33
Email : obe.fundraising@oxfam.org 

Mijn betaling

Zeer veilige betalingen met behulp van de 256-bit SSL-coderingsmethode, de hoogste beveiligingsstandaard.

Ik bevestig met Bancontact

Ik bevestig met mijn kredietkaart

De veiligheidscode bestaat uit de 3 laatste cijfers op de keerzijde van uw bankkaart

een betaling met Paypal

Zorgeloos schenken

Deze website is 100% veilig.
Alle bankgegevens om de betaling te verwerken zijn gecodeerd met behulp van het SSL-protocol. Ze worden op geen enkele manier opgeslagen in onze systemen.

Het schenkersonthaal beantwoordt met plezier al je vragen. Aarzel niet om contact op te nemen via mail: obe.fundraising@oxfam.org