Humanitaire crisis in Gaza

Sinds de start van de vijandelijkheden in Gaza en Israël hebben ruim 32.600 Palestijnen en 1.200 Israëliërs het leven verloren. Meer dan 1,7 miljoen Gazanen zijn gedwongen ontheemd. Het IPC rapport van de Verenigde Naties (Integrity Food Security Phase Classification) geeft aan dat er hongersnood dreigt in het noorden van de Gazastrook en dat bijna de hele bevolking nu lijdt aan extreme honger, met 1,1 miljoen mensen in een situatie van catastrofale voedselonzekerheid.
Ondanks de moeilijkheden om goederen te leveren, bereikten de in Gaza aanwezige Oxfam-partners er al meer dan 300.000 mensen. Ze ontvingen water, voedsel, hygiënepakketten, contant geld en materiële hulp. Jouw giften zijn cruciaal om de inwoners van Gaza vitale humanitaire hulp te bieden.

Oxfam is al meer dan vijftig jaar actief in Palestina en beschikt over veilige procedures om ervoor te zorgen dat haar hulp niet wordt misbruikt.
**Oxfam eist een onmiddellijk staakt-het-vuren en een einde aan alle geweld.**

Mijn gift

Ik schenk eenmalig

Photo

  • verdeling van 160 liter drinkwater

  • basis voedselhulp voor 4 gezinnen gedurende 2 weken

  • verdeling van 10 hygiënekits (zeep, schoonmaakmiddel, waterzuiveringstabletten, …)

  • draagt bij aan een tijdelijk verblijf voor 8 personen

Waarom schenken?

Wanneer u op jaarbasis 40 euro of meer schenkt, dan hebt u recht op een fiscaal attest voor het totale bedrag van uw giften. Oxfam België verstuurt de attesten automatisch in de maand maart in het jaar na uw gift. Giften komen in aanmerking voor een belastingvermindering van 45% van het geschonken bedrag.

Oxfam België is lid van de Ethische Fondsenwerving vzw. U beschikt over een recht op informatie. Dit houdt in dat schenkers, vrijwilligers en personeelsleden tenminste jaarlijks op de hoogte gebracht worden van wat met de verworven fondsen gedaan werd.

Mijn gegevens

* Verplichte velden (deze gegevens zijn noodzakelijk om van uw fiscale aftrek te kunnen genieten)

Respecteren van uw privacy

Jouw gegevens zijn onmisbaar voor de verzending van je fiscaal attest.
Voor meer informatie over de verwerking van jouw gegevens, je rechten en hoe je ze kunt uitoefenen, nodigen wij je uit om onze Privacybeleid te lezen
Heb je het recht om je gegevens in te kijken, te wijzigen, te corrigeren en te verwijderen. Hiervoor kan je contact opnemen met:

Oxfam België (Oxfam-Solidariteit en Oxfam-Wereldwinkels/Fairtrade bundelen de krachten onder de naam Oxfam België)
Vier-Windenstraat 60
1080 Brussel
Tel:  02 501 67 33
Email : obe.fundraising@oxfam.org 

Zorgeloos schenken

Zeer veilige betalingen met behulp van de 256-bit SSL-coderingsmethode, de hoogste beveiligingsstandaard.

een betaling met Paypal

Ik bevestig met mijn kredietkaart

De veiligheidscode bestaat uit de 3 laatste cijfers op de keerzijde van uw bankkaart

Ik bevestig met Bancontact

Zorgeloos schenken

Deze website is 100% veilig.
Alle bankgegevens om de betaling te verwerken zijn gecodeerd met behulp van het SSL-protocol. Ze worden op geen enkele manier opgeslagen in onze systemen.
Het schenkersonthaal beantwoordt met plezier al je vragen. Aarzel niet om contactop te nemen via mail:obe.fundraising@oxfam.org