Humanitaire crisis in Gaza

Op 9 oktober werd het totale beleg van de Gazastrook uitgeroepen. Sindsdien zitten 2,3 miljoen Gazanen zonder elektriciteit, voedsel en medische voorzieningen. De weinige vrachtwagens met humanitaire hulp die vanuit Egypte Gaza binnen mogen komen, zijn absoluut ontoereikend. Oxfam levert humanitaire hulp in de Gazastrook via drie actieve partners ter plaatse. Samen zorgen we voor hygiënekits, water, geld en voedsel. We zijn ook ons magazijn in Ramallah, op de Westelijke Jordaanoever, aan het aanvullen om humanitaire hulp naar Gaza te kunnen vervoeren zodra een staakt-het-vuren is afgekondigd. Uw giften zijn essentieel om de burgerbevolking bij te staan en tegemoet te komen aan de enorme behoefte aan water, voedsel, hygiëne en tijdelijk onderdak.

Oxfam is al meer dan vijftig jaar actief in Palestina en beschikt over veilige procedures om ervoor te zorgen dat haar hulp niet wordt misbruikt.
**Oxfam eist een onmiddellijk staakt-het-vuren en een einde aan alle geweld.**

Mijn gift

Ik schenk eenmalig

Photo

  • verdeling van 160 liter drinkwater

  • basis voedselhulp voor 4 gezinnen gedurende 2 weken

  • verdeling van 10 hygiënekits (zeep, schoonmaakmiddel, waterzuiveringstabletten, …)

  • draagt bij aan een tijdelijk verblijf voor 8 personen

Waarom schenken?

Wanneer u op jaarbasis 40 euro of meer schenkt, dan hebt u recht op een fiscaal attest voor het totale bedrag van uw giften. Oxfam België verstuurt de attesten automatisch in de maand maart in het jaar na uw gift. Giften komen in aanmerking voor een belastingvermindering van 45% van het geschonken bedrag.

Oxfam België is lid van de Ethische Fondsenwerving vzw. U beschikt over een recht op informatie. Dit houdt in dat schenkers, vrijwilligers en personeelsleden tenminste jaarlijks op de hoogte gebracht worden van wat met de verworven fondsen gedaan werd.

Mijn gegevens

* Verplichte velden (deze gegevens zijn noodzakelijk om van uw fiscale aftrek te kunnen genieten)

Respecteren van uw privacy

Jouw gegevens zijn onmisbaar voor de verzending van je fiscaal attest.
Voor meer informatie over de verwerking van jouw gegevens, je rechten en hoe je ze kunt uitoefenen, nodigen wij je uit om onze Privacybeleid te lezen
Heb je het recht om je gegevens in te kijken, te wijzigen, te corrigeren en te verwijderen. Hiervoor kan je contact opnemen met:

Oxfam België (Oxfam-Solidariteit en Oxfam-Wereldwinkels/Fairtrade bundelen de krachten onder de naam Oxfam België)
Vier-Windenstraat 60
1080 Brussel
Tel:  02 501 67 33
Email : obe.fundraising@oxfam.org 

Zorgeloos schenken

100% beveiligd betalingsplatform

een betaling met Paypal

Ik bevestig met mijn kredietkaart

De veiligheidscode bestaat uit de 3 laatste cijfers op de keerzijde van uw bankkaart

Ik bevestig met Bancontact

Zorgeloos schenken

Deze website is 100% veilig.
Alle bankgegevens om de betaling te verwerken zijn gecodeerd met behulp van het SSL-protocol. Ze worden op geen enkele manier opgeslagen in onze systemen.
Het schenkersonthaal beantwoordt met plezier al je vragen. Aarzel niet om contactop te nemen via mail:obe.fundraising@oxfam.org