Samen voor meer fiscale rechtvaardigheid

Terwijl miljardairs in 2022 superwinsten boekten en hun rijkdom tot een recordhoogte is gestegen, zijn de armoede en ongelijkheid wereldwijd toegenomen.

Zowel in België als in het buitenland roepen we mensen op om zich daartegen te verzetten en manen we regeringen aan om maatregelen te treffen. In ons laatste rapport “Survival of the Richest” dat we naar aanleiding van het World Economic Forum in Davos publiceerden, tonen we aan dat 19% van de Belgen het risico loopt op armoede of sociale uitsluiting. Tegelijkertijd bezitten de 1% rijkste Belgen samen evenveel rijkdom als 70% van de Belgische bevolking.
De belastinghervorming is de hefboom bij uitstek om ongelijkheid te verminderen en de noodzakelijke middelen op te halen om de uitdagingen waar ons land voor staat het hoofd te bieden. We moeten een nieuw solidariteitspact afsluiten binnen onze samenleving, waaraan elke burger bijdraagt in verhouding tot zijn of haar middelen.

Steun onze strijd tegen de ongelijkheid via informatiecampagnes, oproepen en beleidsbeïnvloeding, zowel in België als wereldwijd.

Mijn gift

Ik schenk eenmalig

of

Ik schenk maandelijks

Waarom schenken?

Wanneer u op jaarbasis 40 euro of meer schenkt, dan hebt u recht op een fiscaal attest voor het totale bedrag van uw giften. Oxfam België verstuurt de attesten automatisch in de maand maart in het jaar na uw gift. Giften komen in aanmerking voor een belastingvermindering van 45% van het geschonken bedrag.

Oxfam België is lid van de Ethische Fondsenwerving vzw. U beschikt over een recht op informatie. Dit houdt in dat schenkers, vrijwilligers en personeelsleden tenminste jaarlijks op de hoogte gebracht worden van wat met de verworven fondsen gedaan werd.

Mijn gegevens

Ik log in en valideer mijn betaling met één klik

PP paypal

of ik voer mijn gegevens in

* Verplichte velden (deze gegevens zijn noodzakelijk om van uw fiscale aftrek te kunnen genieten)

Respecteren van uw privacy

Jouw gegevens zijn onmisbaar voor de verzending van je fiscaal attest.
Voor meer informatie over de verwerking van jouw gegevens, je rechten en hoe je ze kunt uitoefenen, nodigen wij je uit om onze Privacybeleid te lezen
Heb je het recht om je gegevens in te kijken, te wijzigen, te corrigeren en te verwijderen. Hiervoor kan je contact opnemen met:

Oxfam België (Oxfam-Solidariteit en Oxfam-Wereldwinkels/Fairtrade bundelen de krachten onder de naam Oxfam België)
Vier-Windenstraat 60
1080 Brussel
Tel:  02 501 67 33
Email : obe.fundraising@oxfam.org 

Mijn betaling

100% beveiligd betalingsplatform

Ik bevestig met Bancontact

Ik bevestig met mijn kredietkaart

De veiligheidscode bestaat uit de 3 laatste cijfers op de keerzijde van uw bankkaart

een betaling met Paypal

Zorgeloos schenken

Deze website is 100% veilig.
Alle bankgegevens om de betaling te verwerken zijn gecodeerd met behulp van het SSL-protocol. Ze worden op geen enkele manier opgeslagen in onze systemen.

Het schenkersonthaal beantwoordt met plezier al je vragen. Aarzel niet om contact op te nemen via mail: obe.fundraising@oxfam.org